Let op: prijswijzigingen | Meer informatie Let op: prijswijzigingen | Meer informatie
Eigen borduur- en drukstudio
Al meer dan 7500 tevreden klanten
Ruime keuze in bedrijfskleding
Passend advies
0594 518 738

Werkkleding langs het spoor wordt oranje in plaats van geel

Werkkleding langs het spoor wordt oranje in plaats van geel

Vanaf januari 2019 zijn er nieuwe regels ingevoerd omtrent de kleur van de kleding voor medewerkers langs het spoor. Het doel is om meer uniformiteit te creëren door dezelfde kleuren te dragen. Tot juli 2019 wordt oranje kleding met daaroverheen een geel vest ook nog geaccepteerd, maar vanaf 1 juli moet de oude kleding volledig vervangen zijn door fluor oranje werkkleding voor werkers. Dezelfde uitzondering geldt voor leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk voor de veiligheid zijn. Leidinggevenden worden vanaf 1 juli verplicht om fluor gele werkkleding te dragen. Het kleurverschil moet het verschil in verantwoordelijkheid tussen werkers en leidinggevenden aantonen.

Zichtbaarheid afhankelijk van achtergrond

Uit onderzoek van RailAlert is gebleken er geen verschil is in de mate van zichtbaarheid tussen fluor oranje -en gele werkkleding. De achtergrond bepaald de mate van zichtbaarheid.  Beide kleuren voldoen aan de zichtbaarheidseisen en zijn geschikt voor medewerkers langs het spoor. Toch wordt de nieuwe regelgeving ingevoerd om de uniformiteit van medewerkers langs het spoor te vergroten.

Uniformiteit met de bouwsector

Werkers langs het spoor hebben vaak projecten in de bouw en om uniformiteit te creëren wordt het dragen van fluor oranje werkkleding doorgevoerd. Werkers langs de openbare weg droegen altijd al fluor oranje werkkleding, volgens de richtlijnen van Rijkswaterstaat. Het grote voordeel is dat medewerkers langs het spoor niet meer elke dag hoeven te wisselen tussen fluor gele werkkleding en fluor oranje werkkleding.

Fluor oranje -en gele werkkleding

Ook voor deze specifieke hoge zichtbaarheidskleding kunt u bij MW Bedrijfskleding terecht. Op onze website hebben we ons aanbod voor u op een rijtje gezet, maar u kunt ook altijd onze showroom in Leek bezoeken. Voor advies op maat kunt u het beste een afspraak met één van onze adviseurs inplannen.

© 2022 MW Bedrijfskleding
0
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid