Shop-in-shops met ruime keuze aan bedrijfskleding

Eigen borduur- en drukstudio

Grootste showroom van Nederland

Advies op maat

De juiste werkkleding voor de vrouw

Mascot Workwear werkkleding voor vrouwen

Als we aan werkkleding denken dan denken we vaak aan werkkleding voor mannen. Deze kleding heeft de pasvorm en uitstraling die bij mannen passen. Gelukkig zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest waardoor er nu ook veel werkkleding is voor dames. Het is belangrijk om werkkleding te kopen die goed aansluit en lekker zit. Maar het moet ook bescherming en veiligheid bieden. In deze blog geven we je meer informatie en voorbeelden. 

Volledige werkkleding, van top tot teen

Ben je als vrouw op zoek naar volledige bescherming van top tot teen dan ben je bij MW Bedrijfskleding aan het juiste adres. In ons assortiment hebben we dames werkbroeken, jassen en bovenkleding van verschillende merken zoals Mascot Workwear en Tricorp Workwear. Kies voor materialen die bestand zijn tegen scheuren, slijtage en vuil, zodat je langdurig beschermd bent. Het is ook belangrijk om te kiezen voor werkkleding die past bij de taken die je op de bouwplaats uitvoert.

Waarom is werkkleding belangrijk?

Werkkleding is belangrijk om verschillende redenen: 

  1. Veiligheid: De belangrijkste reden is veiligheid. Werkkleding kan ontworpen zijn om de drager te beschermen tegen mogelijke gevaren op de werkplek, zoals hitte, chemicaliën, elektrische schokken, vlammen, scherpe voorwerpen of zware voorwerpen. Door het dragen van de juiste werkkleding is de kans op letsel of ongevallen minder groot. 
  2. Comfort: werkkleding kan ook ontworpen zijn voor comfort. Hierdoor kan de kleding helpen de werknemer zich beter te concentreren op hun werk en daardoor productiever zijn. 
  3. Identiteit: werkkleding kan ook helpen bij het creëren van een gevoel van eenheid en identiteit onder de werknemers. Door uniforme werkkleding te dragen voelen werknemers zich verbonden met hun werk. 
  4. Hygiëne: werkkleding kan ook bijdragen aan een betere hygiëne op de werkplek.

Wat maakt dames werkkleding uniek?

  • Vrouwelijke pasvorm: dames werkkleding heeft een vrouwelijke pasvorm, is slim fit en heeft vaak een vrouwelijke uitstraling vergeleken met heren werkkleding. 
  • Stijlvol: niet alleen lompe kleding, maar kleding ontworpen voor dames die stijl net zo belangrijk als bescherming vinden.
  • Kwaliteit: ook dames werkkleding is van uitstekende kwaliteit. Hierdoor gaat de werkkleding lang mee, ook na veel wasbeurten.

Werkkleding voor verschillende werkomgevingen

Werkkleding voor vrouwen kan variëren afhankelijk van het soort werk dat wordt verricht. Echter zijn enkele basisstukken die geschikt zijn voor verschillende werkomgevingen, zoals: 

  • Werkbroeken: er zijn speciale werkbroeken voor vrouwen met een comfortabele pasvorm en gemaakt van duurzame materialen. De broeken hebben vaak een slanker en vrouwelijker ontwerp, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen. Deze zijn vaak voorzien van extra zakken en verstevigingen op slijtage gevoelige plekken. 
  • Werkshirts: Kies voor een shirt dat past bij de werkzaamheden die je uitvoert, bijvoorbeeld een t-shirt of een polo. 
  • Werkjassen: Een werkjas beschermt tegen weer en wind en kan ook extra zakken hebben om gereedschap of andere benodigdheden op te bergen. Ook hier zijn speciale modellen voor vrouwen. 

Vergeet ook geen veiligheidsschoenen. Afhankelijk van het type werk wat je doet, kunnen veiligheidsschoenen nodig zijn. Er zijn speciale veiligheidsschoenen voor vrouwen met een comfortabele pasvorm gemaakt voor de vrouwenvoet. 

Werkkleding voor zowel heren als dames

Binnen de  lijn van Mascot Workwear bieden ze werkkleding aan voor dames en heren. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om zowel mannelijke als vrouwelijke werknemers op dezelfde manier, kleur en stijl aan te kleden.

Investeren in de juiste werkkleding

Het is belangrijk om te investeren in kleding van goede kwaliteit voor het werk wat je doet. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort en veiligheid, maar kan ook helpen om de levensduur van je kleding te verlengen. Daarom werken wij alleen met de beste merken op het gebied van bedrijfskleding. Wil je advies? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. We helpen je graag bij het zoeken van passende en kwalitatieve bedrijfskleding. 

MW Bedrijfskleding Esther Team

Bekijk alle bedrijfskleding in onze showroom

Maak een afspraak bij MW Bedrijfskleding

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar wat wij allemaal te bieden hebben op het gebied van bedrijfskleding en werkkledij. We leren jou graag kennen. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom in Leek, maar we komen net zo graag bij jou langs op locatie.