Shop-in-shops met ruime keuze aan bedrijfskleding

Eigen borduur- en drukstudio

Grootste showroom van Nederland

Advies op maat

Wat betekenen veiligheidsnormen voor vlamvertragende kleding?

MW Bedrijfskleding Showroom Mascot werkkleding jobman

De belangrijkste regel bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden is veiligheid. Wanneer je werkt in gevaarlijke werkomstandigheden is beschermende werkkleding van groot belang. In deze blog lees je alles over de veiligheidsnormen voor vlamvertragende werkkleding.

Kwalitatief hoogwaardige vlamvertragende antistatische werkkleding (FR-AST)

Flame Retardant (Anti-Static) Wear, afgekort FR-AST, staat voor kwalitatief hoogwaardige vlamvertragende antistatische werkkleding. Deze werkkleding is van uiterst belang bij het risico op blootstelling aan hitte en vlammen tijdens de dagelijkse werkzaamheden (denk bijvoorbeeld aan werk in de offshore industrie) en geeft de gebruiker de kans zichzelf in veiligheid te brengen wanneer dit nodig is. Vlamvertragende (antistatische) kleding zorgt voor uitstekende bescherming tegen o.a. vlammen en lasspetters. Deze kledingstukken zijn gekeurd volgens de strengste EN (ISO) normen.

EN ISO 14116 Beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding

Deze kleding is gemaakt van vlamvertragende materialen. Dat wil zeggen dat het materiaal (als het in contact komt met vlammen) maar in beperkte mate zal verder branden. Het beschermd de drager tegen kortdurend, toevallig contact met hitte of vonken.

EN ISO 11611 Beschermende kleding voor gebruik bij lassen en verwante processen

De EN ISO 11611 norm legt de vereisten vast voor lassers kleding. Het betreft hier kleding die bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en bescherming biedt tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. Voor een geschikte algemene bescherming tegen risico’s waaraan lassers kunnen blootstaan, moeten bovendien PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) worden gedragen die door andere normen worden gedekt, om het hoofd, het gezicht, de handen en de voeten te beschermen.

EN ISO 11612 Beschermende kleding tegen hitte en vlammen minimale prestatie-eisen

De EN ISO 11612 norm is beschermkleding voor werknemers die bloot worden gesteld aan hitte en vlammen, met uitzondering van lassers en brandweerlui. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam en tegen convectieve- en stralingshitte. Zodra de kleding in aanraking komt met hitte of vuur dan brandt het niet verder, vormt het geen gaten, smelt of drupt het niet en vormt het een barriere tegen de hitte.

EN 1149-5 Beschermende kleding tegen explosiegevaar

De EN ISO 1149-5 wordt gebruikt in een werkkader dat ATEX (explosieve atmosfeer) wordt genoemd, er bestaat een risico op explosies. De buitenstof van de kleding moet antistatisch (AST) zijn. Deze norm wordt veelvuldig toegepast in de marktsegmenten: chemische industrie, chemicaliën verwerkende industrie, transport, olie en gaswinning.

Vlamvertragende werkkleding van de beste merken

Ben je op zoek naar vlamvertragende werkkleding? In onze 1600m2 grote showroom aan de A7 in Leek, tussen Groningen en Drachten, vind je een groot aanbod aan vlamvertragende werkkleding voor alle beroepsgroepen. Wij werken alleen met de beste merken zoals Mascot Workwear, Tricorp Workwear en Jobman Workwear.

MW Bedrijfskleding Esther Team

Bekijk alle bedrijfskleding in onze showroom

Maak een afspraak bij MW Bedrijfskleding

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar wat wij allemaal te bieden hebben op het gebied van bedrijfskleding en werkkledij. We leren jou graag kennen. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom in Leek, maar we komen net zo graag bij jou langs op locatie.