Schilderskleding

Bekijk ons assortiment schilderartikelen!

Schilderkleding gemaakt van stevige en comfortabele materialen

Schilderskleding moet tegen een likje verf kunnen. Daarnaast moet het verf er ook weer gemakkelijk uitkomen. Schilderskleding is daarom vaak gemaakt van polyester en katoen. Deze stoffen zijn duurzaam en je wast de verfvlekken gemakkelijk uit de kleding. Tevens zorgen katoen en polyester ervoor dat de werkkleding stevig is én toch lekker comfortabel zit zit.

Waarom is kleding van schilders vaak wit?

Schilders dragen sinds mensenheugenis witte bedrijfskleding. Dat komt uit de tijd van de lijnolieverven. Toen werd er met groene zeep over de kleding met verfvlekken geborsteld. Daarna werd de vuile kleding strak opgerold of gevouwen en in een vochtige emmer gekegd, zodat de groene zeep een alkalische reactie kon aangaan met de lijnolieverf. Vervolgens werd de schilderskleding in de kookwas gewassen om de verfvlekken los te weken van de stof. Tegenwoordig dragen schilders vaak witte kleding, omdat je witte verfvlekken minder opvallen. Maar dat is logisch, toch beantwoord dit de vraag toch nog niet goed. Witte verf is namelijk de meest voorkomende verf die er is. De schilderskleding is ook in andere kleuren te krijgen zoals blauw, groen, rood of zwart. Vaak hebben de kniebeschermers al een andere kleur dan wit.

Voorzien van alle gemakken voor een schilder

Om al je gereedschap op te slaan zijn er veel verschillende zakken op de broeken te vinden. In de zakken kan je de kwasten en andere dingen in opbergen, daarnaast zit er een verstevigde lus aan voor je schoonmaakdoek. De lus kan ook gebruikt worden voor een plamuurmes of zakmes. Alle kledingstukken voldoet ook aan de veiligheidsnormen. Ons assortiment voor schilders bestaat uit schildersoveralls, schildersjassen, schildersbroeken, shirts en polo’s voor schilders en veiligheidsschoenen van Sixton Peak. Alle kledingstukken worden bedrukt of geborduurd in onze eigen borduuratelier en drukstudio. Ben je een spuiter, stukadoor, spacker, metselaar of vakman? Dan is de schilderskleding ook zeker geschikt voor jou!

Lees meer