Mascot hoge zichtbaarheidskleding

Op zoek naar hoge zichtbaarheidskleding? Wij hebben een ruime collectie hoge zichtbaarheidskleding van Mascot.

Veilig te werk met de veiligheidskleding van Mascot Workear

In steeds meer branches wordt het noodzakelijk geacht dat de werknemers veiligheidskleding dragen. Dat geldt vooral voor branches waar een deel van het werk uitgevoerd wordt in de buurt van verkeer, kranen en andere gemotoriseerde voertuigen, en bij werkzaamheden in het donker. Hoge zichtbaarheidskleding is dan een goede investering. Werknemers kunnen zich concentreren op hun werk in de wetenschap dat ze veilig zijn in gecertificeerde veiligheidskleding. Je werknemers zijn dag en nacht zichtbaar vanuit iedere hoek, ook op de rug waar ze zich zelf niet kunnen oriënteren. Bij correcte veiligheidskleding worden reflectoren of fluorescerend materiaal niet afgeschermd in blinde hoeken.

Hoge zichtbaarheidskleding van Mascot voldoet alle internationale normen

EN ISO 20471 is een internationaal erkende norm met vereisten voor zichtbare werkkleding voor werknemers in risicogebieden. Het gebruik van goede veiligheidskleding is belangrijk. Zelfs als het werk in gebieden waar zichtbaarheid belangrijk is slechts een klein deel van de werkdag uitgevoerd wordt, moet prioriteit gegeven worden aan de juiste veiligheidskleding. EN ISO 20471 vervangt de oudere norm EN 471. De norm is onderverdeeld in drie klassen in overeenkomst met de risicozone waarin gewerkt wordt, en hoe goed het product werknemers kan beschermen. Het is de vereiste zichtbaarheid – en de bijbehorende vereisten voor het aantal reflectoren en het fluorescerende materiaal – die bepaalt welke klasse gekozen wordt. Het reflectievermogen van alle reflectoren voldoet aan wat voorheen overeenkwam met klasse 2. De hoogste klasse is klasse 3. Bij de veiligheidskleding van Mascot Workwear kun je klasse 3 op twee manieren bereiken. Zo kun je een product uit kiezen uit klasse 3, zoals hoge zichtbaarheid werkjas, of je kiest twee producten die samen gecertificeerd zijn voor klasse 3.

De veiligheidswerkkleding van Mascot is uitgebreid getest

Om te voldoen aan alle internationale normen test en certificeert Mascot de zichtbaarheid van de kleding na talloze keren wassen. Zo garandeert Mascot Workwear dat de zichtbaarheid van de werkkleding niet afneemt na langdurig gebruik. Daarnaast behandelen ze een deel van hun producten met het vuilafstotende materiaal Teflon. Deze Teflon-behandeling zorgt ervoor dat de kleding niet snel vies wordt. Dat is erg belangrijk voor de zichtbaarheid.

Mascot Workwear Safe is een uitgebreide collectie werkkleding

Mascot Safe collecties is een uitgebreide hi-vis (hoge zichtbaarheids-)collectie met de hoogst haalbare certificering: EN ISO 20471. Er zijn vele combinaties mogelijk met andere collecties. De collectie veiligheidskleding bevat veel nieuwe, unieke functies en details. Mascot Workwear heeft een perfecte pasvorm, is zeer duurzaam en geschikt voor alle soorten werk. De brede collectie met ruime keuze aan werkkleding en winterkleding en is verkrijgbaar in 6 kleurencombinaties met fluorescerend rood, geel of oranje. De fluorescerende werkkleding is vooral favoriet bij aannemers, bouwbedrijven en overheid. De werkkleding is geschikt als er hoge eisen gesteld worden met betrekking tot veiligheid, bewegingsvrijheid en functionaliteit. Alle tweekleurige producten zoals werkbroeken, werkjassen, softshells en pilotjacks kunnen gecombineerd worden met de effen t-shirts, polo’s en fleecejacks in deze collectie of met producten uit een andere collectie.

De werkkleding is voorzien van de beste technieken

De fluoriserende werkkleding van Mascot maakt gebruik van diverse technieken voor optimale comfort. Zo is slijtvaste kleding extreem belangrijk als er hard wordt gewerkt. De spijkerzakken en duimstokzakken moeten tegen een stootje kunnen. Daarom maakt Mascot op bepaalde plaatsen gebruik van CORDURA® om slijtage tegen te gaan, bijvoorbeeld op kniezakken, spijkerzakken en duimstokzakken. CORDURA® is zeven keer sterker dan bijvoorbeeld katoen. Ook wordt er gebruik gemaakt van Teflon®. Teflon® wordt gebruikt bij een groot deel van de fluorescerende producten. Teflon® is een beschermende behandeling die doordringt tot in de vezels, en de meeste water- en oliegebaseerde vloeistoffen weert. Wanneer de fluorescerende kleding vuilbestendig is, dan bent je tegelijkertijd beter zichtbaar voor de omgeving. Aangezien uw zichtbaarheid van cruciaal belang is voor de veiligheid op het werk, is kleding met Teflon® perfect voor diegene die werkzaam is in- of nabij het verkeer of rijdende machines.

Mascotex laat de hoge zichtbaarheidskleding ademen

Daarnaast is de werkkleding voorzien van Mascotex®. Mascotex® is een stof met een ademend laminaat aan de binnenkant, waardoor het waterdicht wordt. Mascotex® is goedgekeurd volgens EN 343, de Europese norm voor beschermende kleding tegen regen. Alle naden zijn afgedicht met tape. Hierdoor is je Mascotex® product 100% waterdicht. Mascotex® heeft een klasse 3 markering; dit is de hoogste en beste waarde die aan een stof wordt toegekend. Alle naden zijn tevens waterdicht. Het borduren van Mascotex® kleding wordt afgeraden, daar het kledingstuk dan niet meer waterdicht is. Als je verzekerd wilt zijn van 100% waterdichte bescherming, let dan op producten met het Mascotex® logo.

Mascot veiligheidskleding bedrukken en borduren met logo

Wil je naast zichtbaar graag aangenaam herkenbaar zijn? Laat dan je hi-vis werkkleding bedrukken of borduren met logo’s, namen en andere opdrukken. Eerst zien dan geloven? Bezoek dan vrijblijvend onze showroom om te passen of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer