Bezoek showroom enkel op afspraak | Maak een afspraak Bezoek showroom enkel op afspraak | Maak een afspraak
Eigen borduur- en drukstudio
Al meer dan 7500 tevreden klanten
Ruime keuze in bedrijfskleding
Passend advies
0594 518 738

Waarom is bedrijfskleding belasting aftrekbaar?

Waarom is bedrijfskleding belasting aftrekbaar?

Wist je dat de kosten voor bedrijfskleding belasting aftrekbaar kunnen zijn? Om van deze mogelijkheid gebruik te maken zijn er wel voorwaarden verbonden. In deze blog lees je de voorwaarden die gelden voor het aftrekken van belastingkosten bij de bedrijfskleding voor jouw onderneming.

Wanneer mag kleding als bedrijfskleding worden gezien?

Om de belastingkosten van de bedrijfskleding af te trekken moet de kleding uitsluitend geschikt zijn om tijdens de werkzaamheden te dragen én moet kleding uiterlijke kenmerken hebben van het bedrijf. Hierdoor kan de kleding alleen tijdens de werkzaamheden gedragen worden. De kleding mag als bedrijfskleding worden gezien als de kleding voldoet aan minmaal één van de onderstaande voorwaarden.

De voorwaarden voor belasting aftrekbare bedrijfskleding

De kleding is alleen geschikt om tijdens de werkzaamheden te dragen, zoals kleding voor in een laboratorium, tandarts, enzovoort. Een andere voorwaarde is dat er duidelijk zichtbare kenmerken op de kleding moet zitten, zoals een logo van het bedrijf. Dit logo moet minimaal 70cm2 zijn (totaal) en het logo moet verwijzen naar het bedrijf, merk of evenement. Het logo mag opgesplitst worden. Een volgende voorwaarde is dat de kleding aantoonbaar achter blijft op de werkplek, een voorbeeld hiervan is kleding van een winkelketen waarbij de kleding in een kluisje achtergelaten wordt. Verder is een voorwaarde dat belasting aftrekbaar mag zijn van bedrijfskleding wanneer het een uniform of overall is, een voorbeeld hiervan is wanneer de kleding buiten werktijd gezien wordt dat het duidelijk is waar de kleding voor bedoeld is, zoals defensie enzovoort. Wil je meer lezen over de voorwaarden? Klik dan hier.

De arbeidsomstandighedenwet

Een laatste voorwaarde is wanneer de kleding voorgeschreven wordt door de arbeidsomstandighedenwet. De arbeidsomstandighedenwet is alles wat de werkgever doet om het personeel gezond en veilig te laten werken. Ook hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden: Er is een arbobeleidsplan, de kleding is nodig volgens dat arbobeleidsplan en de kleding wordt vooral tijdens werktijd gedragen. Wanneer de kleding niet aan minimaal één van de genoemde voorwaarden voldoet ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding aan medewerkers als verkapt loon. Wanneer blijkt dat er niet aan de voorwaarden gehouden wordt zal een naheffing volgen welke verhoogd wordt met een boete.

Over MW Bedrijfskleding

Op zoek naar aangenaam herkenbare bedrijfskleding? MW Bedrijfskleding is dé specialist in bedrijfskleding. MW Bedrijfskleding is één van de weinige leveranciers van bedrijfs- en promotionele kleding met een eigen borduurstudio. Ook voor het borduren van bedrijfskleding geldt bij ons dus dat we staan voor de hoogst mogelijke kwaliteit! Omdat wij het borduren van bedrijfskleding zelf doen, zijn we flexibel en hebben we permanente bewaking op de kwaliteit van het borduren van logo’s. Laat je inspireren in onze showroom in Leek en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. In onze showroom kan je alle kledij passen, voelen en ruiken.

© 2021 MW Bedrijfskleding
0
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid