Hoge zichtbaarheidskleding met en 471 en RWS normering

Met trendy en moderne hoge zichtbaarheidskleding ben je altijd aangenaam herkenbaar. Hoge zichtbaarheidskledij, ook wel signaalkleding of signalisatie kleding genoemd, wordt vooral veel gedragen bij werkzaamheden langs de weg. Van verkeersregelaars tot vrachtwagenchauffeurs en van kraanmachinisten tot wegenbouwers. Dankzij de felle fluor gele en oranje kleuren kan jij en je medewerkers zelfs in de donkerste dagen veilig te werk gaan.

Moderne collectie hoge zichtbaarheidskleding

Dat er weinig te kiezen valt in de kleur, betekend nog niet dat de pasvorm en kwaliteit veelal hetzelfde zijn. Dankzij onze prachtige merken bedrijfskleding als Tricorp, Mascot en Jobman hebben wij een ruim en modern assortiment aan reflecterende werkkleding voor de bouw en industriële sector. Kies uit prachtige een prachtige parka of bomber jack of ga voor een lichte maar winddichte en waterafstotende softshell jas. Ook de keuze in veiligheidsbroeken is eindeloos. De gekozen collectie werkkleding is aan te vullen met heerlijke warme fleecevesten en stevige veiligheidshesjes.

EN ISO 20471 en RWS-normering

Voor high visibility veiligheidskleding gelden verschillende normeringen. De meest gehoorde normeringen zijn de EN ISO 20471 normering en de RWS-normering. Deze normeringen lijken veel op elkaar, maar zijn wel degelijk verschillend. Alle RWS veiligheidskleding voldoet wel aan de EN-471 normering, maar niet alle EN-471 veiligheidskleding voldoet aan de RWS-normering. Bij de EN ISO 20471 genormeerde en reflecterende veiligheidskleding ontbreken de verticale strepen juist op de kledingstukken.

Rijkswaterstaat (RWS) hanteert voor alle werkzaamheden aan rijkswegen de Europese normen EN-471. Daarnaast hanteert Rijkswaterstaat nog aanvullende richtlijnen en specificaties voor veiligheidskleding bij wegwerkzaamheden. Medewerkers van het RWS moeten verplicht hoge zichtbaarheidskleding dragen met reflecterende strepen in de vorm van een Romeinse II of de letter H. Op de werkjassen moeten de verticale banden over de schouder doorlopen. Ook op de mouwen en broekspijpen moeten verticale strepen aanwezig zijn. Tevens hanteert het Rijkswaterstaat de oranje veiligheidskleding voor wegenbouw medewerkers en gele werkkleding voor spoormedewerkers.

Meer informatie over de verschillende klassen in reflecterende werkkleding lees je hier.

Aangenaam herkenbare veiligheidskleding

Bij MW Bedrijfskleding snappen wij als geen ander dat jij graag aangenaam herkenbaar bent met jouw organisatie. Daarom personaliseren wij alle werkkleding van logo’s en andere opdrukken in onze eigen borduurstudio. De gekozen collectie laten wij volledig aansluiten op de huisstijl van jullie bedrijf. Meer informatie ontvangen over hoge zichtbaarheidskleding? Maak een afspraak met één van onze adviseurs of kom langs in onze ruime showroom in Leek.

Meer MW nieuws

08-01-2024LeekMW Bedrijfskleding©Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Wat zijn de voordelen van een geborduurd logo op bedrijfskleding

Om aangenaam herkenbaar te zijn als bedrijf is het een goede keuze om de bedrijfskleding te voorzien van een geborduurd logo…
Verschil-borduren-bedrukken4

Wat zijn de voordelen van een bedrukt logo op bedrijfskleding

Professionele werkkleding zorgt ervoor om als bedrijf aangenaam herkenbaar te zijn. Bedrukte werkkleding zorgt niet alleen voor een…
mw-bedrijfskleding-beveiligers-kleding-beveiliging-security-header-min-1024x576-1

Wat zijn de regels voor uniformen en beveiligingskleding

Beveiligingskleding is een must have voor iedere beveiliger. Het dragen van beveiligingskleding gaat samen met het uitstralen van gezag…