Shop-in-shops met ruime keuze aan bedrijfskleding

Eigen borduur- en drukstudio

Grootste showroom van Nederland

Advies op maat

Wat zijn de regels voor uniformen en beveiligingskleding?

MW Bedrijfskleding beveiligingskleding security beveiliging

Beveiligingskleding is een must have voor iedere beveiliger. Het dragen van beveiligingskleding gaat samen met het uitstralen van gezag en herkenbaarheid. De minister van Justitie en Veiligheid heeft richtlijnen opgesteld waaraan het uniform van een beveiliger moet voldoen. In deze blog lees je wat de regels zijn voor uniformen en beveiligingskleding.

Volgens de particuliere beveiliging CAO dient de werknemer een uniform te dragen tijdens zijn werkzaamheden als beveiliger, tenzij de werkgever anders heeft aangegeven. De medewerker dient het uniform te onderhouden en op instructies van de werkgever te dragen. De meest voorkomende kleuren van beveiligingskleding zijn zwart of donkerblauw.

Waar moet beveiligingskleding aan voldoen?

Beveiligingskleding moet aan bepaalde regels voldoen. De verplichtingen die voor beveiligingskleding gelden zijn dat het logo van de beveiligingsorganisatie op de kleding moet zitten en dat de kleding moet voorzien zijn van een V-teken, wat is vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid van particuliere beveiligers. Naast verplichtingen zijn er ook regels over wat niet op de kleding mag zitten. Als eerste mag de beveiligingskleding niet op een politie-uniform lijken. Ook mogen logo’s, emblemen en andere herkenningstekens niet lijken op die van de politie. Als laatste mag er op de kleding geen rang onderscheidende tekens worden aangebracht.

Beveiligingskleding moet niet alleen bescherming bieden tegen externe invloeden, maar moet ook goed en comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen. Onder uniformen en beveiligingskleding vallen: kostuums, overhemden, truien, vesten, bodywarmers, polo’s, kogel- en steekwerende vesten, combat schoenen en luxe schoenen met beveiliging. Kortom alle soorten kleding waar de beveiliger behoefte aan heeft.

Specialist in uniformen voor beveiligingsbedrijven

Als specialist in bedrijfskleding voor beveiligingsbedrijven hebben wij het grootste assortiment aan kleding voor beveiligers en securitypersoneel. Volg je een opleiding voor beveiliger? Ook dan zijn wij de ideale partner. MW Bedrijfskleding werkt samen met diverse middelbare scholen die beroepsopleidingen aanbiedt waar uniforme kleding noodzakelijk is. Daarnaast beschikken wij over een eigen borduuratelier en drukstudio waar wij het bedrijfslogo en V-teken op de juiste manier kunnen bedrukken en borduren. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag advies op maat? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs en kom langs in onze showroom in Leek.

MW Bedrijfskleding Esther Team

Bekijk alle bedrijfskleding in onze showroom

Maak een afspraak bij MW Bedrijfskleding

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar wat wij allemaal te bieden hebben op het gebied van bedrijfskleding en werkkledij. We leren jou graag kennen. Je bent dan ook van harte welkom in onze showroom in Leek, maar we komen net zo graag bij jou langs op locatie.