Bezoek showroom enkel op afspraak | Maak een afspraak Bezoek showroom enkel op afspraak | Maak een afspraak
Eigen borduur- en drukstudio
Al meer dan 7500 tevreden klanten
Ruime keuze in bedrijfskleding
Passend advies
0594 518 738

Wat zijn de regels voor uniformen en beveiligingskleding?

Wat zijn de regels voor uniformen en beveiligingskleding?

Beveiligingskleding is een must have voor iedere beveiliger. Het dragen van beveiligingskleding gaat samen met het uitstralen van gezag en herkenbaarheid. De minister van Justitie en Veiligheid heeft richtlijnen opgesteld waaraan het uniform van een beveiliger moet voldoen. In deze blog lees je wat de regels zijn voor uniformen en beveiligingskleding.

Volgens de particuliere beveiliging CAO dient de werknemer een uniform te dragen tijdens zijn werkzaamheden als beveiliger, tenzij de werkgever anders heeft aangegeven. De medewerker dient het uniform te onderhouden en op instructies van de werkgever te dragen. De meest voorkomende kleuren van beveiligingskleding zijn zwart of donkerblauw.

Waar moet beveiligingskleding aan voldoen?

Beveiligingskleding moet aan bepaalde regels voldoen. De verplichtingen die voor beveiligingskleding gelden zijn dat het logo van de beveiligingsorganisatie op de kleding moet zitten en dat de kleding moet voorzien zijn van een V-teken, wat is vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid van particuliere beveiligers. Naast verplichtingen zijn er ook regels over wat niet op de kleding mag zitten. Als eerste mag de beveiligingskleding niet op een politie-uniform lijken. Ook mogen logo’s, emblemen en andere herkenningstekens niet lijken op die van de politie. Als laatste mag er op de kleding geen rang onderscheidende tekens worden aangebracht.

Beveiligingskleding moet niet alleen bescherming bieden tegen externe invloeden, maar moet ook goed en comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen. Onder uniformen en beveiligingskleding vallen: kostuums, overhemden, truien, vesten, bodywarmers, polo’s, kogel- en steekwerende vesten, combat schoenen en luxe schoenen met beveiliging. Kortom alle soorten kleding waar de beveiliger behoefte aan heeft.

Specialist in uniformen voor beveiligingsbedrijven

Als specialist in bedrijfskleding voor beveiligingsbedrijven hebben wij het grootste assortiment aan kleding voor beveiligers en securitypersoneel. Volg je een opleiding voor beveiliger? Ook dan zijn wij de ideale partner. MW Bedrijfskleding werkt samen met diverse middelbare scholen die beroepsopleidingen aanbiedt waar uniforme kleding noodzakelijk is. Daarnaast beschikken wij over een eigen borduuratelier en drukstudio waar wij het bedrijfslogo en V-teken op de juiste manier kunnen bedrukken en borduren. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag advies op maat? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs en kom langs in onze showroom in Leek.

© 2021 MW Bedrijfskleding
0
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid