Let op: prijswijzigingen | Meer informatie Let op: prijswijzigingen | Meer informatie
Eigen borduur- en drukstudio
Al meer dan 7500 tevreden klanten
Ruime keuze in bedrijfskleding
Passend advies
0594 518 738
Duurzame werkkleding van Tricorp

Duurzame werkkleding van Tricorp

Tricorp heeft haar bestsellers getransformeerd in een volledig circulair en innovatief materiaal. Een modieus, kwalitatief en sportief pakket met een frisse uitstraling. Met het nieuwe circulaire logo zie je in 1 oogopslag dat het een duurzaam product is. Duurzaam en gericht op de toekomst. Rewear is een volledig circulair kledingpakket. Rewear is voornamelijk gemaakt van gerecyclede polyester of een mix van gerecyclede polyester en biologisch katoen.

Wat houdt Reduce, Reuse & Rewear concreet in?  

Wat houdt Reduce, Reuse & Rewear concreet in?  

Reduce: Het verminderen van watergebruik, energie en C02 uitstoot. Én het verminderen van het gebruik van nieuwe grondstoffen.

Reuse: Het inzamelen van gedragen werkkleding om het in nieuwe textielproducten te gebruiken.

Rewear: Het hergebruiken van materialen in onze werkkleding. Bijvoorbeeld het recyclen van een gedragen softshelljas om het polyester te gebruiken in een nieuwe softshelljas. Óf het recyclen van een PET-fles naar PET-polyester.

 

Gemaakt van biologisch katoen en recycled polyester

Gemaakt van biologisch katoen en recycled polyester

Biologisch katoen is een duurzaam alternatief voor regulier katoen en is kwalitatief nét zo goed. Er wordt bijvoorbeeld zo’n 90% minder water verbruikt in het verbouwen van biologisch katoen, omdat voornamelijk regenwater en meer efficiënte irrigatie wordt gebruikt. Daarnaast is biologisch katoen beter voor de bodem vanwege de pesticiden die gebruikt worden bij regulier katoen. Tricorp maakt onder andere gebruik van PET-flessen die uitermate geschikt zijn om te verwerken tot een nieuwe sterke polyestervezel. De kwaliteit van het garen is belangrijk voor een langere levensduur. Een langere levensduur is immers ook duurzaam.

© 2022 MW Bedrijfskleding
0
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid