ERIMA Sportswear

Of het nu gaat om teams of individuele sporters – ERIMA Sportswear-producten staan voor design, functionaliteit en kwaliteit. Een optimale pasvorm en duurzaamheid van de artikelen, die verkrijgbaar zijn in een groot aantal maten voor zowel dames en heren als kinderen, is gegarandeerd.

ERIMA Sportswear is dé specialist in teamkleding

Teamsport zit in het DNA van ERIMA . Al meer dan 100 jaar. Alle bezigheden – van de ontwikkeling van onze producten, hun functie en design tot de marketing – doen ze met veel passie voor welke sport dan ook. Ze bieden alles uit één hand: hoogwaardige sportkleding, tassen, ballen en de meest uiteenlopende accessoires. En dat voor bijna iedere sport. Of het nu gaat om voetbal, handbal, volleybal, atletiek, running, turnen, tennis, tafeltennis, korfbal of petanque – uit de passie voor vele sporten put ERIMA haar inspiratie. Dit multi-teamsport-concept maakt ERIMA uniek. Met twee gloednieuwe teamlines, een fantastisch aanbod aan shirts en wedstrijdkleding, innovatieve keepershandschoenen en sportieve vrijetijdskleding blijven ze trouw aan principes.

Sport- en teamkleding van de beste materialen

De sportkleding van ERIMA bevat Skin Protection. Dit betekent dat de kleding prettig is voor de huid en ideaal bij gevoeligheid voor allergieën. Ook is dit merk milieubewust: de kleding wordt vervaardigd uit biologisch geteeld katoen. Hiernaast heeft de kleding een zonnereflector en uv-bescherming in één! De producten bieden optimale bescherming tegen verhitting door zonnestralen. Het textiel blijft voelbaar koeler waardoor het prestatievermogen automatisch wordt verhoogd.  Mede dankzij dit systeem worden transpiratiegeurtjes zo veel mogelijk voorkomen. De kleding heeft een antibacteriële werking, is geurneutraal en hygiënisch. Alle kleding bevat een geïntegreerd uv-filter met een beschermingsfactor van 20 tot 25 graden. Door de Active Comfort  heeft de kleding een geweldige pasvorm en door de 3D-weefselstructuur plakt de kleding niet op de huid.

Het succesverhaal van ERIMA Sportswear

Voor de geschiedenis van ERIMA moeten we terug naar het jaar 1900, toen het bedrijf begon als een kleine sportkledingfabriek in het Duitse Reutlingen. Daarmee is ERIMA de oudste nog bestaande fabrikant van sportartikelen in Duitsland. Ieder succesverhaal heeft een klein begin. Dat van ERIMA begint met Remigius Wehrstein, die in Reutlingen een fabriek opricht waar machinaal gebreide sportkleding wordt gemaakt voor gymnastiek, turnen, atletiek en vechtsport. Wanneer Erich Mak de nieuwe eigenaar wordt, gaat de fabriek verder onder de firmanaam R. Wehrstein & Co. Inhaber Erich Mak, Sport und Berufsbekleidung, Reutlingen. Erich Mak geeft de onderneming later zijn huidige firmanaam: ERIMA is sindsdien merknaam voor eersteklas sporttextiel.

Kleuren die passen bij het DNA van jouw club

De kleuren van een team maken deel uit van het DNA van dat team. Ook de favoriete kleur van jouw team vind je beslist bij de kleurencombinaties van ERIMA. Om ook op de lange duur te schitteren, is al het ERIMA textiel kleur- en lichtvast. Dankzij de moderne verftechnieken en kleurenmixen blijven onze briljante kleuren opvallend mooi – ook na langdurig gebruik en vaak wassen. Voordat je een ERIMA kledingstuk in handen krijgt, is het uitgebreid getest. Al tijdens de productie van het textiel wordt er gezorgd voor een perfecte verwerking. Diverse controles, metingen en wascycli bij ERIMA sportkleding in de fabriek waarborgen dat je krijgt wat wij je beloven: eersteklas kwaliteit.

Lees meer