ERIMA Sportswear

Of het nu gaat om teams, individuele sporters of recreanten – ERIMA Sportswear-producten staan voor design, functionaliteit en kwaliteit. Een optimale pasvorm en duurzaamheid van de artikelen, die verkrijgbaar zijn in een groot aantal maten voor zowel dames en heren als kinderen, is gegarandeerd.

ERIMA Sportswear is dé specialist in teamkleding

Teamsport zit in het DNA van ERIMA . Al meer dan 100 jaar. Alles wat ze aanpakken – van de ontwikkeling van onze producten, hun functie en design tot de marketing – doen ze met veel passie voor alle sporten die worden beoefend in teamverband. Wij bieden alles uit één hand: hoogwaardige sportkleding, tassen, ballen en de meest uiteenlopende accessoires. En dat voor bijna iedere sport. Of het nu gaat om voetbal, handbal, volleybal, atletiek, running, turnen, tennis, tafeltennis, korfbal of petanque – uit de passie voor vele sporten putten wij onze inspiratie. Dit multi-teamsport-concept maakt ERIMA uniek. Met twee gloednieuwe teamlines, een fantastisch aanbod aan shirts en wedstrijdkleding, innovatieve keepershandschoenen en sportieve vrijetijdskleding blijven ze trouw aan principes.

Sport- en teamkleding van de beste materialen

De sportkleding van ERIMA bevat Skin Protection. Dit houdt in dat de kleding prettig is voor de huid en ideaal is bij gevoeligheid voor allergieën. Ook is dit merk milieubewust en produceren ze de kleding van biologisch geteeld katoen. Hiernaast heeft de kleding een zonnereflector en uv-bescherming in één! De producten bieden optimale bescherming tegen verhitting door zonnestralen. Het textiel blijft voelbaar koeler waardoor het prestatievermogen automatisch wordt verhoogd.  Mede dankzij dit systeem is de kans op een transpiratiegeur zo veel mogelijk voorkomen. De kleding heeft een antibacteriële werking, is geurneutraal en hygiënisch. Alle kleding bevat een geïntergreerde uv-filter met een beschermingsfactor van 20 tot 25 graden. Door de Active Comfort  heeft de kleding een geweldige pasvorm en plakt niet op de huid dankzij de 3D-weefselstructuur.

Het succesverhaal van ERIMA Sportswear

De geschiedenis van ERIMA gaat terug tot het jaar 1900, toen het begon als een kleine sportkledingfabriek in Reutlingen in de Duitse regio Schwaben. Daarmee is ERIMA de oudste nog bestaande fabrikant van sportartikelen in Duitsland. Ieder succesverhaal heeft een begin. Dat van ERIMA begint met Remigius Wehrstein, die in Reutlingen een fabriek oprichtte waar machinaal gebreide sportkleding werd gemaakt voor gymnastiek, turnen, atletiek en vechtsport. Wanneer Erich Mak de nieuwe eigenaar wordt, gaat de fabriek verder onder de firmanaam R. Wehrstein & Co. Inhaber Erich Mak, Sport und Berufsbekleidung, Reutlingen. Erich Mak geeft de onderneming later zijn huidige firmanaam: ERIMA is de nieuwe merknaam voor eersteklas sporttextiel.

Kleuren die passen bij het DNA van jouw club

De kleuren van een team maken deel uit van het DNA van dat team. Bij de veelzijdige kleurcombinaties vind je beslist ook jullie favorieten. Om ook op de lange duur te schitteren, is al het ERIMA textiel kleur- en lichtecht. Dankzij de moderne verftechnieken en kleurenmixen blijven onze briljante kleuren opvallend mooi – ook na langdurig gebruik en vaak wassen. Voordat je een ERIMA kledingstuk in handen krijgt, is het uitgebreid getest. Al tijdens de productie van het textiel zorgen ze voor een perfecte verwerking. Diverse controles, metingen en wascycli bij ERIMA sportkleding in de fabriek waarborgen dat je krijgt wat wij ze beloven: eersteklas kwaliteit.

Lees meer