Let op: prijswijzigingen | Meer informatie Let op: prijswijzigingen | Meer informatie
Eigen borduur- en drukstudio
Al meer dan 7500 tevreden klanten
Ruime keuze in bedrijfskleding
Passend advies
0594 518 738

Studio Anneloes maakt impact milieu transparant

Weet jij wat de impact is van kleding op het milieu? Studio Anneloes heeft als eerste modemerk de footprint van ieder kledingstuk transparant gemaakt. De items zijn gemaakt van gepatenteerde Sensitive® Travel kwaliteit en zijn voorzien van een label met unieke QR code. Zo kun je precies zien hoeveel kilo CO2, liters water en KWH elektriciteit er nodig zijn geweest voor de productie van jouw bedrijfskleding.

Studio_anneloes_duurzaamheid_mileu_footprintDe unieke Sensitive® Travel kwaliteit waar de meeste artikelen bij Studio Anneloes van zijn gemaakt, komen uit de fabriek van Eurojersey in Italië. Deze fabriek is enorm vooruitstrevend op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De modewereld is één van de grootste vervuilers van deze planeet. Studio Anneloes is zich bewust van haar footprint en loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheid om deze footprint te verlagen. Om de footprint te kunnen verbeteren, heeft Studio Anneloes besloten om deze te gaan meten en communiceren.

Scan de QR code en zie jouw impact

Alle items van de Studio Anneloes @Work collectie worden vanaf nu met een QR code geleverd. Deze is te vinden op het kaartje die aan de kleding hangt. Hiermee kun je de footprint van ieder artikel scannen met de camera van je telefoon. Van de vele manieren waarop de footprint wordt gemeten, zijn er drie eenheden gekozen: opwarming van de aarde (CO2), watergebruik in liters en energieverbruik. Studio Anneloes hoopt hiermee jou een idee te geven van de impact van kleding op het milieu.

Studio_anneloes_verbruik_kleding_milie_impact

Liters water
Dit getal geeft aan hoeveel water er nodig is voor de productie van een item.

Markelo broek: 71,52 liters water
Gouda blouse: 71,11 liters water
Amersfoort blazer: 87,42 liters water

Ter indicatie, 72 liter water is ongeveer gelijk aan 36 keer de vaatwasser laten draaien of 1,4 keer douchen

Kilo CO2 
Dit getal geeft aan hoeveel CO2 er vrij komt bij de productie van een item.

Markelo broek: 5,07 kilo CO2
Gouda blouse: 4,11 kilo CO2
Amersfoort blazer: 6,20 kilo CO2

Ter indicatie, 5 kilo CO2 is ongeveer hetzelfde al 22 km rijden met een gemiddelde benzineauto of 834 km met de trein.

KWH elektriciteit 
Dit getal geeft aan hoeveel energie er nodig is voor de productie van een item.

Markelo broek: 23,49 KWH elektriciteit
Gouda blouse: 19,43 KWH elektriciteit
Amersfoort blazer: 28,71 KWH elektriciteit

Ter indicatie, 23 KWH staat ongeveer gelijk aan 7,8 uur je haar föhnen of 1.012 uur Netflix kijken.

Ook jij hebt impact op het milieu

Ook binnen de bedrijfskleding wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Door voor de representatieve kleding van Studio Anneloes te kiezen weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Daarnaast heb jij ook invloed op de footprint. De helft van de footprint wordt bepaald door het gebruik, door wassen, drogen en strijken.

Studio Anneloes werkkleding voor de echte Nederlandse vrouw

Oorspronkelijk is Studio Anneloes een retail merk voor de Hollandse vrouw. De collectie van Studio Anneloes ligt in ruim 300 winkels verspreid in Nederland. Speciaal voor de bedrijfskleding hebben ze een een aparte collectie op de markt gebracht. Deze collectie is exclusief te verkrijgen bij MW Bedrijfskleding. Studio Anneloes staat voor stijlvol en comfortabel. Het merk staat bekend om de travel kwaliteit. Het is erg comfortabel, makkelijk mooi te houden en het kreukt niet. Bekijk de collectie

 

 

 

 

© 2022 MW Bedrijfskleding
0
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid