Let op: prijswijzigingen | Meer informatie Let op: prijswijzigingen | Meer informatie
Eigen borduur- en drukstudio
Al meer dan 7500 tevreden klanten
Ruime keuze in bedrijfskleding
Passend advies
0594 518 738

Wat betekenen de veiligheidsklassen voor veiligheidsschoenen?

Wat betekenen de veiligheidsklassen voor veiligheidsschoenen?

Werkschoenen zijn de basis voor veilig en comfortabel werken. Voor bepaalde werkzaamheden kan het noodzakelijk, of zelfs verplicht zijn om werkschoenen met een veiligheidsklasse te dragen. In Europa wordt de EN ISO 20345 norm gebruikt voor veiligheidsschoenen. In deze blog lees je wat de verschillende klasse voor veiligheidsschoenen betekenen.

Bij elk niveau zijn de veiligheidsschoenen voorzien van een harde neus die 200 Joule kinetische energie moet kunnen opvangen, waarbij de hoogte die overblijft in de schoen ten minste 14 mm moet zijn. De veiligheidsneus kan gemaakt zijn van staal, composiet of aluminium.

Waar staat de veiligheidsklasse bij werkschoenen voor?

Welke veiligheidsklasse gekozen moet worden verschilt per beroep. Daarnaast verschilt het ook nog welke werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het beroep.

Veiligheidsniveau SB: Automotive, Horeca, Zorg

Dit zijn veiligheidsschoenen voor professioneel gebruik met een antistatische loopzool en met een stalen- of kunststof neus die bescherming bieden tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 Joule. De afkorting SB staat voor Safety Base (veiligheidsbasis).

Veiligheidsklasse S1: Automotive, Chemische industrie, Elektronica, Voedselindustrie, Zorg, Horeca

Dit zijn standaard veiligheidsschoen voor droge omstandigheden. Deze schoenen hebben een gesloten hiel, zijn olie en brandstof bestendig, antistatisch, energieabsorptie in de hak en zijn voorzien van een veiligheidsneus.

Veiligheidsklasse S1P: Automotive, Chemische industrie, Elektronica, Voedselindustrie, Zorg, Horeca

Dezelfde eigenschappen als S1, met de toevoeging van een stalen of kunststof tussenzool (minimaal 1100 N).

Veiligheidsklasse S2: Agrarisch, Automotive, Chemische industrie, Elektronica, Voedselindustrie, Zorg, Horeca

Dezelfde eigenschappen als S1, met extra eigenschap waterafstotend overleder tegen penetratie en absorptie van water. Hierdoor ook geschikt in vochtige werkomstandigheden.

Veiligheidsklasse S3: Agrarisch, Automotive, Bouw, Chemische industrie, Elektronica, Logistiek, Voedselindustrie, Zorg, Horeca

De meeste werkschoenen die verkocht worden zijn werkschoenen met de S3 normering. De S3 werkschoenen bieden de hoogste mate van veiligheid voor uw voeten. De veiligheidsklasse S3 heeft dezelfde eigenschappen als S2, met extra eigenschap een stalen of kunststof tussenzool (minimaal 1100 N).

Veiligheidsklasse S4: Agrarisch, Chemische industrie, Elektronica, Logistiek, Voedselindustrie, Zorg, Horeca

Veiligheidsklasse S4 is een veiligheidslaars gemaakt van rubber of kunststof materialen met veiligheidsneus die bescherming bieden tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 Joule. De laars heeft een antistatische zool en energie-absorberende hak, is antistatisch en voorzien van een gesloten hiel. Daarnaast is de laars volledig waterdicht en beschermt waar elektrostatische oplading kan ontstaan.

Veiligheidsklasse S5: Agrarisch, Bouw, Chemische industrie, Elektronica, Logistiek, Voedselindustrie, Zorg, Horeca

Dezelfde eigenschappen als S4 met als extra eigenschap een stalen of kunststof tussenzool (minimaal 1100 N).

Professionele veiligheidsschoenen van de beste merken

Ben je op zoek naar professionele werkschoenen? In onze 1600m2 grote showroom aan de A7 in Leek, tussen Groningen en Drachten, vind je het grootste aanbod aan veiligheidsschoenen voor alle beroepsgroepen. Zo vind je in ons assortiment uitsluitend schoenen met volledige bescherming: al onze schoenen hebben bijvoorbeeld veiligheidsneuzen, anti-perforatiezolen of antislipzolen, goedgekeurd volgens EN ISO 20345. Wij werken alleen met de beste merken zoals Mascot Workwear, Chaud Devant Michelin schoenen, Sixton Peak. Wij zijn geopend op werkdagen van 08:30 tot 17:30.

Lees ook: Wat betekenen de veiligheidsnormen voor vlamvertragende kleding?

© 2022 MW Bedrijfskleding
0
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid